patisserie

Geschiedenis

Banket vindt haar oorsprong in de Arabische landen, waar het beroep "suikerbakker" bestond, een soort voorloper op de banketbakker. De zoete hapjes die toen werden gemaakt, waaronder marsepein, vielen bij veel mensen in de smaak. Deze lekkernijen werden koeken genoemd en kenmerkten zich door het verfijndere bak werk en de exclusieve ingrediënten die ervoor werden gebruikt: honing, noten, kaas of gedroogde vruchten. In Griekse toneelstukken wordt al gesproken over taarten en pasteien.

Ontdekkingsreizigers brachten de kennis vervolgens mee waardoor ook andere landen met het banket in aanraking kwamen. Sindsdien werd er geëxperimenteerd met ingrediënten en ontstonden nieuwe baktechnieken en -producten. Rond 1800 ging dit snel: beschuitbeslag en boterdeeg werden uitgevonden en men wist eiwit van eigeel te scheiden. De variatie in ingrediënten nam toe, en het banket werd steeds exclusiever.

© 2017 Buter Patisserie Chocolaterie, KvK 34170050
Hosted by DevInet